Login Screen After Inactivity

Post here comments, questions about the board or the site. Found bugs? What you like, what you don't like.
posted on May 10th, 2013, 7:21 pm
After logging in and then being idle for a while, if I go to "Forum" -> "View All Unread Forum Topics", I am presented with the login screen, even though I clearly show as still being logged in with my avatar and forum name visible on the "Account" menu entry.

However, if I go straight from that login screen (without re-entering my credentials) to the main forum listing via clicking on the "Forum" menu heading, and then to "Forum" -> "View All Unread Forum Topics", I get the unread topics correctly.

This issue reasserts itself even after logging out and using "Delete Board Cookies".

Perhaps login session expiration / recreation isn't properly handled on the "Unread Topics" page?

Step-by-step recreation:

  • Login.
  • Be idle for a while (30 minutes? 1 hour? Not sure).
  • Go to "Forum" -> "View All Unread Forum Topics".
    • Observe that a login screen is presented, but do not enter data in any field, or click "Login".
  • Click on "Forum".
    • Observe that the forum listing will show highlighted sections with new posts, indicating that you are in fact logged in.
  • Go to "Forum" -> "View All Unread Forum Topics".
    • Observe that the unread topic list is displayed normally.

Bonus bug report: multilevel lists has odd linespacing style as illustrated above.
posted on May 10th, 2013, 9:14 pm
Yes, i have noticed this as well. I have reported this to the developer. Hopefully we'll have a solution soon.

Thanks for confirming.
posted on June 4th, 2013, 9:05 pm
I ran into a wrinkle on this earlier. I took a while to write a long reply to a PM, and when I hit "Preview", I was given a login prompt. Hitting back to try and return to the cached text also gave me a login prompt, and I kept on ketting them until I returned to the main forum list. Was rather irritated to lose that text, too.
posted on June 4th, 2013, 10:30 pm
This same thing happened to me the other day. But I'm sure they'll fix it soon.
posted on June 5th, 2013, 1:24 am
MadHatter wrote:I ran into a wrinkle on this earlier. I took a while to write a long reply to a PM, and when I hit "Preview", I was given a login prompt. Hitting back to try and return to the cached text also gave me a login prompt, and I kept on ketting them until I returned to the main forum list. Was rather irritated to lose that text, too.


I know what you mean. Had that happen a couple times as well. As a precaution now I just highlite and copy my text before submitting so I can just log back in if necessary and paste what I typed. Sucks to lose all your text :) Sometimes it seemed like I only had a about a 5 minute window before it would silently log me out.
posted on June 9th, 2013, 12:13 pm
Should be fixed. :)
posted on June 10th, 2013, 6:49 pm
Tested it a couple of times, definitely looks like it's fixed!

Thanks!
posted on June 13th, 2013, 12:07 am
iv found recently that when i get onto the home page it tells me to log in, but when i click on the forum button it shows that im already logged in.

but weeks ago it would show i was logged in as soon as i got onto the site.
Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests